Medic ortoped București

Ești în căutarea unui medic ortoped în București? Dr Eduard Cernat este chirurg ortoped-traumatolog cu o vastă experiență în chirurgia umărului, genunchiului și chirurgia lombo-pelvină. Programează-te la un consult pentru a avea parte, în primul rând, de un diagnostic corect și un plan de tratament adaptat nevoilor tale.

Ce este ortopedia?

Ortopedia este specialitatea medicală care se concentrează pe leziunile și bolile sistemului musculo-scheletic al corpului. Acest sistem complex include oasele, articulațiile, ligamentele, tendoanele, mușchii și nervii, care fac posibilă mișcarea și desfășurarea activităților de zi cu zi.

Dr Cernat Eduard

Cu ce se ocupă un medic ortoped?

Medicul ortoped se ocupă, inițial, de diagnosticarea afecțiunii pacientului pentru a putea să stabilească metoda potrivită de tratament. Tratamentul este stabilit, apoi, în funcție de gravitatea afecțiunii pacientului și poate fi tratament conservator sau chirurgical.

Tratamentul conservator poate să includă: medicamente antiinflamatoare, purtarea unei orteze sau infiltrații intra-articulare.

Metodele chirurgicale de tratament utilizate pot fi: intervenția chirurgicală clasică sau cea minim invazivă, precum artroscopia, artroplastia, osteotomia, intervenții reconstructive.

După efectuarea unei intervenții chirurgicale, specialistul ortoped realizează un plan de reabilitare individualizat pentru a restabili forța, stabilitatea și funcția structurii afectate.

De asemenea, medicul ortoped le oferă pacienților informații utile cu privire la prevenția anumitor leziuni sau încetinirea progresului anumitor boli.

Când este necesar un consult ortopedic?

Efectuarea unui consult ortopedic poate fi indicat în următoarele cazuri:

  • Durere sau umflare a unui os, articulație sau mușchi care este persistentă, recurentă sau care nu răspunde la îngrijirea la domiciliu
  • Scădere semnificativă a mobilității sau a gamei de mișcare a unei articulații, cum ar fi genunchiul, cotul sau umărul
  • Dificultate în îndeplinirea activităților zilnice
  • Amorțeală și furnicături sau o senzație de „înțepături” la nivelul brațelor sau picioarelor
  • Leziune a unui os sau articulație care necesită atenția unui specialist

Medic ortoped București

Dr Eduard Cernat, medic ortoped în București, oferă pacienților săi experiență și cunoștințe avansate în diagnosticul și tratamentul patologiilor degenerative, tumorale și traumatismelor sistemului musculoscheletal, cum ar fi leziunile osoase și articulare, entorse, luxații sau fracturi, dar și leziunile ligamentare. De asemenea, Dr Cernat efectuează unele dintre cele mai dificile și complexe intervenții chirurgicale cum ar fi revizia unei operații anterioare sau chirurgia de anvergura la nivelul bazinului.

Medicul ortoped pune accent pe comunicarea și informarea pacienților cu privire la alegerea opțiunilor de tratament potrivite în funcție de gravitatea cazului dar și de nevoile acestora, principalul său scop fiind acela de a reda mobilitatea și de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

×

Buna ziua,

Pentru programare la Dr Eduard Cernat va rugam sa dati click mai jos pentru a ne contacta pe whats app. Multumim!

× Programari