Infiltrațiile la nivelul gleznei

Infiltrațiile la nivelul gleznei reprezintă o tehnică terapeutică minim invazivă utilizată, în general, pentru a trata procesele inflamatorii, pentru a reduce durerea și pentru a accelera procesul de vindecare.

infiltratii

Infiltrațiile la nivelul gleznei

Infiltrațiile la nivelul gleznei implică injectarea unor substanțe medicamentoase atât în interiorul articulației, cat și în țesutul moale înconjurător. Injectarea se face în condiții sterile folosind o seringă și un ac. Scopul infiltrațiilor gleznei este ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției articulației.

Când sunt recomandate infiltrațiile la nivelul gleznei?

Infiltrațiile de acest tip sunt indicate în cazul pacientul prezintă durere cronică și alte simptome persistente, precum:

· Inflamație

· Sensibilitate

· Gamă de mișcare redusă

· Imposibilitatea desfășurării normale a activităților de zi cu zi Infiltrațiile la nivelul gleznei sunt utilizate în tratamentul afecțiunilor: · Entorsa de gleznă

· Artroza de gleznă

· Artrita reumatoidă · Fasceita plantară · Osteocondrita disecantă talară

· Tendinita tibială posterioară

· Sindromul de impingement al gleznei

Tipuri de infiltrații

Cele mai frecvent utilizate tipuri de infiltrații la nivelul gleznei sunt:

Infiltrații cu acid hialuronic

Scopul injecțiilor cu acid hialuronic este de a asigura lubrifierea articulației gleznei, deoarece acidul hialuronic imită lichidul sinovial vâscos care lubrifiază în mod natural articulația gleznei. Cercetările sugerează că injecțiile cu acid hialuronic pot oferi ameliorarea simptomelor de lungă durată.

Infiltrații cu corticosteroizi

Infiltrațiile cu corticosteroizi au scopul de a reduce inflamația și, prin urmare, de a atenua umflarea, rigiditatea și durerea. Injecțiile cu corticosteroizi pot ameliora durerea pe termen scurt, dar nu împiedică progresia artrozei gleznei.

Infiltrații cu PRP

Derivate dintr-o probă din sângele propriu al pacientului, infiltrațiile cu PRP conțin o concentrație mai mare de trombocite decât se găsește în sângele normal. Scopul tratamentului cu PRP este de a folosi proprietățile naturale de vindecare ale sângelui pentru a repara țesutul deteriorat.

Cum se efectuează infiltrațiile la nivelul gleznei?

Înainte de a începe procedura, pacientul este poziționat în decubit dorsal pe masa de examinare cu genunchiul flexat la 90 de grade și cu piciorul așezat pe masa de examinare la 30-45 de grade de flexie plantară. Apoi zona de injectare este curățată și dezinfectată corespunzător și este administrat un anestezic local pentru a minimiza disconfortul în timpul injectării.

Medicul ortoped va utiliza o seringă sterilă pentru a injecta substanța, iar procedura va fi ghidată imagistic prin intermediul ultrasunetelor pentru ca inserția acului să fie precisă.

După efectuarea infiltrațiilor zona este curățată și bandajată.

Riscuri și complicații

Riscurile și complicațiile asociate acestei proceduri pot implica:

· Sângerare

· Infecție

· Leziuni ale nervilor sau vaselor de sânge

· Reacții alergice

· Deteriorarea țesutului articular

×

Buna ziua,

Pentru programare la Dr Eduard Cernat va rugam sa dati click mai jos pentru a ne contacta pe whats app. Multumim!

× Programari