Recuperarea după fractura de radius și ulnă

Recuperarea după fractura de radius și ulnă implică respectarea indicațiilor medicale și a protocolului de reabilitare individualizat. Pentru ca pacientul să aibă parte de o recuperare cat mai rapidă și fără complicații, medicul îi va oferii indicații cu privire la îngrijirea membrului, nivelul de activitate permis și terapia fizică. 

Fractura de radius și ulnă, cunoscută și sub denumirea de fractură de antebraț, este o afecțiune dureroasă care poate apărea la diferite niveluri: în apropierea încheieturii mâinii la capătul cel mai îndepărtat (distal) al osului, în mijlocul antebrațului sau în apropierea cotului la capătul superior (proximal) al osului. Aceasta poate să apară din diverse cauze, cum ar fi o simplă cădere pe mână sau o lovitură de mare impact. 

Cat durează recuperarea după fractura de radius și ulnă? 

Recuperarea după fractura de radius și ulnă este influențată de gravitatea acesteia. În cazul în care pacientul a suferit o fractură care nu a necesitat tratament chirurgical recuperarea va fi mai rapidă și mai ușoară, însă este totuși nevoie ca brațul să fie imobilizat pentru câteva săptămâni. După o intervenție chirurgicală, poate fi nevoie ca brațul sa fie imobilizat între 2-6 săptămâni 

O fractură necesită 3-6 luni pentru a se vindeca complet. După aproximativ 6 săptămâni, pacienților le poate fi permis să se reîntoarcă la activitățile zilnice, însă revenirea agresivă sau prea devreme la activitate poate duce la refractură sau poate împiedica uniunea fracturii. 

Chiar și cu ajutorul terapiei fizice, poate dura până la doi ani pentru ca puterea să fie restabilită. În acest timp, pacientului i se poate cere să limiteze sau să ia măsuri de precauție în ceea ce privește munca, condusul, sportul și alte activități care implică împingerea sau tragerea. 

Condusul poate fi reluat numai după scoaterea ghipsului, atunci manevrarea volanului nu produce durere sau disconfort. 

Precauții după fractura de radius și ulnă 

  • Dacă ați suferit o operație, va trebui să vă păstrați cusăturile uscate și curate. 
  • Nu puneți gheață în contact direct cu pielea. 
  • Nu lăsați pachetul de gheață pe mai mult de 20 de minute o dată la o oră. 
  • Administrați antiinflamatoarele nesteroidiene potrivit prescripției medicale. 
  • Este important să vă odihniți zona rănită cât mai mult posibil în primele 24 până la 72 de ore. 
  • Elevarea reduce umflarea, care la rândul său ameliorează durerea și accelerează vindecarea. Păstrați zona rănită ridicată cât mai mult posibil în primele 24 până la 72 de ore. 
  • Evitați să ridicați obiecte grele în primele 6 săptămâni. 
  • Nu efectuați mișcări bruște cu membrul afectat. 
  • Nu realizați mișcări de tragere sau împingere cu brațul afectat. 

 

 

×

Buna ziua,

Pentru programare la Dr Eduard Cernat va rugam sa dati click mai jos pentru a ne contacta pe whats app. Multumim!

× Programari