Cauzele frecvente ale tendinozei genunchiului

Cauzele frecvente ale tendinozei genunchiului pot include: suprasolicitarea, un traumatism puternic, slăbiciune musculară, etc. Tendinoza genunchiului este o afecțiune frecvent întâlnită la nivelul acestei articulații și apare la nivelul tendonului rotulian, cauzând adesea durere.

Anatomia genunchiului

Articulația genunchiului este una dintre cele mai mari și mai complexe articulații din corp. Este construită din 4 oase și o rețea extinsă de ligamente și mușchi. Este un tip bicondilar de articulație sinovială, care permite în principal flexia și extensia genunchiului, dar și un grad mic de rotație medială și laterală.

knee surgery

Ce este tendinoza genunchiului?

Tendinoza genunchiului, cunoscută și sub numele de „genunchiul alergătorului” sau „tendinita patelară”, este o afecțiune medicală care afectează tendonul rotulian, tendonul care leagă rotula de tibie. Tendinoza este o formă de leziune a tendonului care se caracterizează prin degenerarea țesutului conjunctiv al acestuia. Această afecțiune poate apărea atât în ​​tendonul rotulian, cât și în alte tendoane din jurul genunchiului, dar este cel mai frecvent întâlnită la nivelul tendonului rotulian.

Cauzele frecvente ale tendinozei genunchiului

Printre cauzele frecvente ale tendinozei genunchiului se află:

Suprasolicitarea

Îndoirea genunchilor în mod repetat sau efectuarea multor exerciții de stres intens, cum ar fi fandările, pot irita țesuturile din și din jurul rotulei.

O lovitură directă asupra genunchiului

O lovitură directă sau o cădere pe genunchi poate provoca, de asemenea, tendinoza genunchiului, mai ales dacă implică deteriorarea rotulei sau a țesuturilor înconjurătoare.

Factori structurali

Unele persoane pot avea o predispoziție la genunchiul alergătorului din cauza unor factori structurali, cum ar fi o rotula ridicată sau un unghi anormal între oasele articulației genunchiului.

Slăbiciunea mușchiului cvadriceps

Cvadricepsul, mușchiul mare din partea din față a coapsei, menține rotula la locul ei atunci când genunchiul este îndoit sau întins. Dacă mușchiul este slab sau încordat, este posibil ca rotula să nu rămână în poziția corectă.

Condromalacia patelară

Această afecțiune apare atunci când cartilajul de sub rotula se deteriorează. Când rotula nu alunecă lin, poate provoca durere în partea din față a genunchiului.

×

Buna ziua,

Pentru programare la Dr Eduard Cernat va rugam sa dati click mai jos pentru a ne contacta pe whats app. Multumim!

× Programari