Recuperarea după fractura de talus

Recuperarea după fractura de talus poate varia în funcție de gravitatea afecțiunii. Protocolul de reabilitare poate include recomandări cu privire la administrarea antiinflamatoarelor, reluarea activității si terapia fizică.

Ce este fractura de talus?

Talusul este osul care conectează glezna de picior. Acesta se unește cu tibia și fibula (oasele inferioare ale piciorului) pentru a forma articulația gleznei. Articulația gleznei permite mișcarea în sus și în jos a piciorului. Talusul se află deasupra osului călcâiului (calcaneul), formând articulația subtalară. Această articulație permite mișcarea laterală a piciorului. Astfel, o fractură de talus poate provoca o pierdere semnificativă a mișcării și a funcției gleznei.

Cat durează recuperarea după fractura de talus?

Recuperarea după o astfel de fractură poate fi de durată. Nu va fi permisă punerea de greutate sau mersul pe picior timp de 6-12 săptămâni. Odată ce osul este vindecat, pacientul va începe efectuarea exercițiilor și a terapiei fizice pentru a îmbunătăți funcția gleznei.

Această leziune poate fi foarte debilitantă, cu durere persistentă, rigiditate și umflare, chiar și după un tratament nechirurgical sau chirurgical fără complicații. Cu toate acestea, majoritatea pacienților, în funcție de tipul și severitatea fracturii, se pot întoarce la majoritatea activităților zilnice.

Este posibil ca pacientului să nu i se permită întoarcerea imediată la locul de muncă. Dacă jobul implică munca de birou pacientul se poate întoarce după câteva săptămâni, dar dacă acesta se bazează a pe munca fizică întoarcerea la muncă se poate amâna până la un an.

De asemenea, reluarea condusului nu este posibilă decât după vindecarea completă a fracturii, numai după ce pacientul poate utiliza piciorul afectat fără a acuza vreun disconfort.

Precauții după fractura de talus

  • Purtați orteza tot timpul, inclusiv in timpul odihnei în primele 3-6 săptămâni.
  • Păstrați piciorul elevat deasupra nivelului inimii în timpul odihnei.
  • Asigurați-vă ca păstrați pansamentele intacte, curate și uscate.
  • Administrați antiinflamatoarele nesteroidiene conform prescripției medicale.
  • Utilizați cârje sau un cadru pentru a vă deplasa.
  • Plasați gheață pe zona dureroasă de câteva ori pe zi pentru a reduce inflamația.
  • La duș stați așezat pe un scaun, nu vă sprijiniți pe picior.
  • După primele 6 săptămâni puteți începe să puneți greutate pe picior, însă fără a efectua mișcări sau exerciții cu un impact ridicat.

×

Buna ziua,

Pentru programare la Dr Eduard Cernat va rugam sa dati click mai jos pentru a ne contacta pe whats app. Multumim!

× Programari