Beneficiile artorscopiei

Beneficiile artorscopiei sunt numeroase, mai ales că aceasta este o metodă modernă, minim invazivă care îi permite medicului să vizualizeze interiorul unei articulații fără a fi nevoie să efectueze o intervenție chirurgicală deschisă.

Ce este artorscopia?

Artroscopia este o interveție minim invazivă în cadrul căreia chirurgul ortoped face mici incizii la nivelul pielii pacientului prin care inserează, apoi, artroscopul în miniatură. Acesta conține lentile mici și este prevăzut cu o lumină în capăt pentru a facilita o vizualizare clară a structurilor din interiorul articulației afectate.

Prin atașarea artroscopului la o cameră de dimensiuni foarte mici, medicul poate să vizualizeze cu ușurință interiorul articulației. Camera atașată artroscopului transpune imaginea articulației pe un monitor video, astfel medicul poate determina tipul și gravitatea afecțiunii, iar apoi să o repare.

Dr Cernat Eduard

Când este indicată artroscopia?

Artroscopia este efectuată cel mai frecvent la nivelul:

Medicul ortoped poate recomanda efectuarea unei artroscopii în cazul în care pacientul prezintă afecțiuni, precum:

Beneficiile artrosopiei

Beneficiile artroscopiei sunt multiple, iar printre acestea se numără:

Mai puține umflături și inflamații

O procedură artroscopică presupune realizarea unor incizii foarte mici comparativ cu intervenția chirurgicală tradițională, care poate necesita deschideri mari în piele. Deoarece mai puține țesuturi moi sunt expuse la traume, pacientul va experimenta mai puține umflături, mai puține inflamații și mai puțină durere.

Cicatrici reduse

Spre deosebire de intervențiile deschise, deoarece artroscopia presupune efectuarea unor incizii de dimensiuni foarte mici la nivelul pielii, cicatricile vor fi foarte puțin sesizabile și mult mai estetice.

Vindecare mai rapidă

În unele cazuri, chiar în decurs de o zi sau două după operație, este posibil ca bandajele să fie îndepărtate, iar inciziile să fie acoperite cu benzi mici sterile cu adeziv.

Risc mai mic de complicații

Înainte ca artroscopia să fie dezvoltată, intervenția chirurgicală a articulațiilor a necesitat expunere prelungită a articulațiilor în timpul procedurii, ceea ce a crescut riscul de infecție. De asemenea, a crescut șansa de artrofibroză, în care țesutul cicatricial se formează ca răspuns la trauma intervenției chirurgicale.

Redobândirea funcționalității într-un timp mai scurt

Pe măsură ce tehnicile și indicațiile de tratament s-au extins, leziunile, în special în cazul sportivilor, care la un moment dat ar fi pus capăt carierei, pot fi acum abordate cu artroscopie, permițând pacienților să revină la funcționarea completă.

Cadru chirurgical ambulatoriu

Multe intervenții chirurgicale artroscopice pot fi efectuate în ambulatoriu, fiind  mult mai rentabil din punct de vedere economic pentru pacient decât operația într-un spital.

Timp de recuperare mai rapid

Chirurgia artroscopică presupune o recuperare mai rapidă decât operația deschisă. Bandajele se pot desprinde mai devreme, inciziile se vindecă mai repede și de asemenea, terapia fizică poate să înceapă mai devreme dacă este necesar. Pacientul se poate întoarce la muncă și la rutina într-un timp mai scurt decât în cazul unei intervenții chirurgicale deschise.

×

Buna ziua,

Pentru programare la Dr Eduard Cernat va rugam sa dati click mai jos pentru a ne contacta pe whats app. Multumim!

× Programari