Medic primar ortoped Eduard Cernat

Medic primar ortoped Eduard Cernat cu supraspecializare în chirurgia spinală și experiență profesională în Franța, Anglia și Irlanda oferă consultații în cadrul clinicii Top Doctors. Cu interese în chirurgia genunchiului, chirurgia soldului, cât și în chirurgia sportivă, Dr. Eduard Cernat se bazează în primul rând, pe un diagnostic corect, precum și pe alegerea unor tratamente potrivite pentru fiecare pacient în parte, în funcție de gravitatea cazului și de nevoile acestuia. 

Ce este ortropedia?

Ortopedia este specialitatea medicală care se concentrează pe leziuni și boli ale sistemului musculo-scheletic. Acest sistem complex, care include oasele, articulațiile, ligamentele, tendoanele, mușchii și nervii, permite mișcarea și activitatea fizică normală a corpului.

Ce face un medic ortoped?

Un medic ortoped tratează problemele sistemului musculoschetal, în primul, rând prin oferirea unui diagnostic precis al afecțiunii pacientului. Diagnosticul este urmat de un tratament adecvat, bazat fie pe medicamente, infiltrațiisau chiar intervenții chirurgicale.

De asemenea, un medic ortoped poate să le ofere pacienților săi recomandări cu privire la metodele de reabilitare pentru restabilirea posibilității de mișcare, a forței și a funcției optime a sistemului musculoschetal, ca urmare a unei afecțiuni sau a unei intervenții chirurgicale.

infiltratii

În plus, acesta le poate oferi pacienților și informații sau planuri de tratament pentru a preveni rănirea sau a încetini progresia unei eventuale boli.

Când este recomandat să apelați la un medic ortoped?

În cazul durerilor de mușchi, articulații, oase sau a probleme cu articulațiile. Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome, este recomandată o programare la un medic ortoped pentru ca acestea să fie evaluate corespunzător. Simtomele pot include:

  • Durere, rigiditate sau disconfort care fac dificilă efectuarea activităților de zi cu zi
  • Durere cronică (durere care durează mai mult de 12 săptămâni)
  • Scăderi ale intervalului de mișcare
  • Instabilitate în timpul mersului sau a statului în picioare
  • leziune a țesuturilor moi care nu se îmbunătățește după 48 de ore

Ce afecțiuni tratează medicul ortoped?

Una dintre afecțiunile tratate de către medicul ortoped este artroza, o boală degenerativă comună a articulațiilor care provoacă dureri și rigiditate. Medicul ortoped poate utiliza o abordare multidisciplinară pentru a trata artroza, combinând metode conservatoare cu opțiuni chirurgicale, cum ar fi artroplastia de înlocuire a genunchiului sau șoldului, pentru a restabili funcția articulației afectate și a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

Un alt domeniu de expertiză al medicului ortoped este tratarea leziunilor oaselor și articulațiilor, inclusiv fracturi, luxații și entorse, dar și asigurarea unei reabilitări eficiente pentru a permite pacienților să se întoarcă la activitățile zilnice.

De asemenea, medicul otroped tratează afecțiuni ale coloanei vertebrale, cum ar fi herniile de disc sau stenoza spinală. Acesta poate utiliza atât metode conservatoare, cum ar fi terapia fizică și injecțiile epidurale, cât și intervenții chirurgicale, precum discectomia și laminotomia, pentru a ameliora simptomele și a restabili funcționalitatea coloanei vertebrale.

În plus, medicul ortoped oferă servicii de consultanță și tratament pentru afecțiuni ale mâinii și ale piciorului, cum ar fi afecțiunile tunelului carpian, fracturile metatarsiene și ruptura tendonului ahilean. Acesta adoptă o abordare personalizată pentru fiecare pacient, luând în considerare nevoile și obiectivele individuale, și oferind soluții de tratament adaptate.

×

Buna ziua,

Pentru programare la Dr Eduard Cernat va rugam sa dati click mai jos pentru a ne contacta pe whats app. Multumim!

× Programari